Zeytinyağı doğal olarak yenebilme özelliğine sahip tek bitkisel yağdır.

 

Kalp dostu; zeytinyağı hayvansal yağların tersine kandaki kolesterol miktarını ve dolayısıyla kalp krizi riskini azaltır.

 

Cildi ve saçları besler, cildin genç görünmesini sağlar, kırışıklıkları azaltır.

 

Zeytinin bir adedi 0,76 protein, %14 yağ, %8,5 karbonhidrat içerir.

 

Zeytin gastrit ve ülsere karşı mideyi koruyucu bir rol oynar ayrıca kabızlığa iyi gelir.

 

Bir zeytin ağacının ömrü 300–400 yıldır. Ancak bin hatta 3 bin yıl yaşayan zeytin ağaçları da vardır.

 

Ülkemizde zeytin ağacı en çok AYDIN ilimizde mevcuttur.

 

Zeytin ağacına ilişkin bugün elimizdeki en eski zeytin yaprağı fosilleri 39 bin yıl öncesine ait olup, Ege Denizi’ndeki Santorini Adası’nda bulunmuştur.

 
 
 
   
   
 
 
   
   

 

 
1
   

1998 yılında faaliyete başlayan firmamız Aydın ili Çine ilçesi Gökyaka Köyünde zeytinyağı üretimi yapmakta olup, 1,500 m2’si kapalı, 4000 m2’si ...

 

 

 

Devamı

 
   

Zeytin, Çine Gökyaka Köyü mevkiinde yamaçlardaki zeytinliklerimizden toplanır.   Zeytin toplanırken tanelerin zedelenmemesine çok önem  verilir. Toplanan zeytin en kısa zamanda fabrikaya getirilir.  ...  

 

 

 

 

Devamı

 
  Kur' an-ı Kerim' de zeytinden söz ediliyor. Kur'anda bu zeytin ağacının Sina dağı'n-  dan geldiği, meyvelerinden yağ elde edildiği ve bu yağın yemeklere lezzet vermek için kullanıldığı yazılıdır...   

 

 

Devamı

  Birçok araştırma, kalp sağlığı açısından yararlı besinlerin başında zeytinyağının geldiğini gösteriyor. Dünyada kalp hastalıklarının en az görüldüğü ülkeler, zeytinyağının yoğun olarak tüketildiği Akdeniz ülkeleri...   

 

 

Devamı

 
   

 

Devamı

 
  Özellikle Amerikalı bilim adamları Akdeniz Beslenme Modeli’ni ideale en yakın beslenme modeli olduğunu düşünüyorlar. Sahiden de pek çok araştırma bu modelin sağlık açısından olumlu etkilerini gözler...  

 

 

Devamı